Vadas Jenő Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola – Kutyafogat túra Mátrafüred

Vadas Jenő Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola

Rákóczi-forrás Mátrafüred
Rákóczi-forrás Mátrafüred
2016-05-25
Szánkópályák bejegyzés Mátrafüred
Szánkópályák
2016-05-25
Összes

Vadas Jenő Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola

Vadas Jenő Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola

Hazánkban összesen 7 településen működik Erdészeti szakképző iskola.
Az egyik ilyen intézmény a Mátrában, Mátrafüreden található.

Az erdészeti szakirányú (erdészeti szakmunkásképzés) képzés Mátrafüreden 1969/70 telén vette kezdetét, amikor az Erdőgazdasági Szakmunkásképző Iskola Sárvárról Mátrafüredre költözött. 1986-ban  a Bene-Lapos elnevezésű tisztáson új iskola épült, hogy kezdetét vehesse Mátrafüreden az erdészeti szakközépiskolai és erdészeti technikus képzés is.
Az új iskola 1990-ben felvette Vadas Jenő nevét, aki az erdészeti kísérletügy első számú letéteményese, a selmecbányai Erdészeti Akadémia egyik kiemelkedő tanára és az Erdészeti Kísérleti Állomások Nemzetközi Szövetségének elnökeke volt.
Az intézményben működő erdészeti szakmunkás és szakközépiskolai képzéshez rövid időn belül érettségit adó erdőgazdasági gépész szakmunkásképzés társult, amelyre erdészeti gépész technikus képzettség épült.A képzési struktúra ugyancsak a 90-es évek elején dísznövénykertész szakmunkásképzéssel, majd érettségit adó vadász-vadtenyésztő és azt követően vadgazdálkodási technikus képzéssel bővült.
Az FVM, mint fenntartó 2005. július 1-jétől a gyöngyösi Almásy Pál Mezőgazdasági Szakképző Iskolát, valamint a mátrafüredi Vadas Jenő Erdészeti és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégiumot összevonta. Az új intézmény az ország legnagyobb tiszta profilú agrár szakképző iskolája lett. Az iskola 2008.szeptember 1-től tagintézménye lett az VM Agrár Szakképző Központnak,
az intézmény új nevet kapott:
VM ASZK – Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium Gyöngyös-Mátrafüred.

Képzések napjainkban, nappali tagozaton:

 • Erdészeti és vadgazdálkodási technikus
 • Mezőgazdasági technikus

OKJ-s képzések felnőttek részére:

 • Erdei melléktermékgyűjtő és –hasznosító
 • Erdőművelő
 • Erdőőr
 • Fakitermelő
 • Motorfűrész-kezelő
 • Lakott-területi fakitermelő
 • Parkgondozó
 • Virágkötő – berendező, virágkereskedő
 • Virágbolti eladó
 • Virágkereskedő
 • Virágkötő

Az intézmény egész éven át működő, befogadó iskola. Az üdülőövezeti szép természeti környezet, az intézményi adottságok és létesítmények alkalmassá teszik különböző szakmai bemutatók, egy és több napos továbbképzések, konferenciák, versenyek, osztálykirándulások, esküvők megrendezésére.
Az iskola gyönyörű, nyugalmat sugárzó természeti környezete, gondosan rendben tartott sport létesítményei, szabadidőparkja, ideális feltételeket teremt a diákok számára, a munkára és a kikapcsolódásra egyaránt. Az ember és a természeti környezet harmonikus kapcsolatának alakítása, ápolása kiemelt helyet kapott a Mátra Szakképző Iskola Pedagógiai Programjában is.

Az intézmény megközelíthető A 24-es számú főútról a Mátravasút sínpárján átkelve az erdész utcán keresztül, illetve a Pálosvörösmarti útról.
Elérhetőségek:  3232 Mátrafüred, Erdész utca 11.
Tel: 0637-520-250
Email: matraszakkepzo@gmail.com

Kutyafogattúra Mátrafüred

0